Ο μόνος τρόπος να ξαναφτιάξουμε τα έπιπλα

Ο μόνος τρόπος να ξαναφτιάξουμε τα έπιπλα

Είναι μια προκατακλυσμιαία ύπαρξη. Ο μόνος τρόπος να ξαναφτιάξουμε τα έπιπλα. Ο μόνος τρόπος να εισακουστούμε από τον ξυλουργό. Όμως το έπιπλο δεν ανήκει σε όλους. Γιατί ν’ ανήκει σ’ αυτούς που το ξέχασαν; Σ’ αυτούς που το τσαλαπάτησαν και την πέταξαν στο βόρβορο;» Ήλπιζα ότι το λογύδριο μου θα τον συγκινούσε. Πίστευα ότι θα άγγιζε κάποιες ευαίσθητες χορδές που κάθε άνθρωπος κατέ­χει ως προαιώνια κληρονομιά. Νόμιζα ότι θα τον είχα συνοδοι­πόρο μου στη δόξα της γνώσης και της σοφίας. Κάποια στιγμή έβαλε με αργές κινήσεις ένα κομμάτι αφρολέξ μέσα στο ξύλινο κου­τί και το έκλεισε προσεκτικά. Θεώρησα ότι ετοιμάζεται να μου το δώσει. Όμως παρέμενε ακίνητος, όρθιος όπως κι εγώ, πιο ήρε­μος από ποτέ.
«Και πώς πιστεύεις ότι θα λύσεις το γρίφο με τα σαλόνια;» με ρώτησε. «Αυ­τό εδώ δεν είναι παρά ένα άδειο ξύλινο κουτί. Ακόμα κι αν είναι ο­κτακοσίων ετών, όπως λες, αυτή τη στιγμή δεν έχει να σου προ­σφέρει τίποτα. Είναι κενό. Ό,τι έπιπλο υπήρχε μέσα, αν υπήρξε ποτέ κάτι, πρόλαβε κάποιος άλλος να το πάρει».

arxhgos

Website:

2 comments

Λάμπρος Δ.

Σαν ξυλουργός πάντα πρέπει να ζητάς το καλύτερο ξύλο για να μπορείς να κατασκευάζεις σαλονια γωνιες για την έκθεση του επίπλου που γίνεται στην Καβάλα μετά το μεγάλο χωριό με τα μεγάλα σπίτια-κατοικίες.

    Οδυσσέας Αρναούτης

    Νομίζω ότι ο Λάμπρος Δ. τα λέει πολύ σωστά, για όλα τα έπιπλα πρέπει ο επιπλοποιός να επιλέγει τα καλύτερα υλικά, ξύλα, βερνίκια, αφρολέξ, κόλες, υφάσματα.